Restaurang Källan

Mat för kropp och själ

Njut av utsikt och mat i Restaurang Källan

Restaurang

Mat för kropp och själ

Njut av utsikt och mat i Restaurang Källan

Restaurang Källan

En restaurang med panoramavy på toppen av Västerbottens landskaps högsta berg, Åmliden. Vi lagar alltid maten med största omsorg, bra råvaror och kärlek till hantverket. All mat (frukost, lunch, middag) förbokas minst 24 timmar innan ni kommer,  för en garanterat trevlig upplevelse.

Middagsmeny
Bra råvaror är en självklarhet på vår meny. Här hittar du oftast vilt och fisk från nära håll. Förhöj gärna smaken med goda viner från hotellets vinkällare.
Måndag-torsdag serveras kvällens husman, fredag-lördag en 3-rätters meny.

3-rätters meny är även möjligt tisdag-torsdag för grupper med 6 eller fler personer.

Lunch
Lunch tillagas med säsongens råvaror i mån av tillgång. Till alla våra luncher serveras även sallad, bröd, kaffe/te och kaka.

Måndag till fredag serveras lunch 12:00-13:00. Bokas minst 24 timmar innan besökstillfället.

Bar
Även Bar finns med ett välsorterat utbud av lokala och internationella drycker. Vi erbjuder barmeny med tilltugg. Öppet under bemannade tider.

Välkommen att njuta av mat och utsikt på Källan Hotell.

 

Förboka lunch på tel. 0918-32100

Lunchmeny

Måndag
  • Kockens val

Tisdag
  • Kockens val

Onsdag
  • Kockens val

Torsdag
  • Kockens val

Fredag
  • Kockens val

Lördag
  • Se vår helgmeny.

Söndag
  • Stängt söndag

     

Bröd, smör och kaffe ingår.

Välkomna till oss, måndag till torsdag serveras kvällens husman till middag kl. 18 – 19, fredag & lördag serveras en 3-rätters middag.

Kom ihåg att boka minst 24 timmar innan ditt besök. Tack!

För mer information kontakta oss.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående COVID19.

Källan Bar

I vår bar har vi öl och vin från lokala tillverkare tillsammans med ett noga utvalt utbud av drycker från Sverige och världen. Vi erbjuder också en bar meny med tilltugg och små rätter.

Aktuell helgmeny, serveras fredag & lördag. 499:-/person.

Fredag
Förrätt
  • Kallskuret ankbröst

    Serveras med lingoncouli, karamelliserade päron och rödkålscrisp.

Varmrätt
  • Senapsmarinerad fläskfilé

    Serveras med duchessepotatis, rödbetsklyftor och skysås med senap.

Dessert
  • Blåbärspaj

    Serveras med vaniljvisp.

Lördag
Förrätt
  • Jordärtskockssoppa

    Serveras med baconflarn och ugnsrostad bröd.

Varmrätt
  • Helstekt ryggbiff

    Serveras med potatisgratäng, smörstekta morötter, palsternacka samt grönpepparsås.

Dessert
  • Ugnsbakade äpplen

    Serveras med vaniljglass och rostad mandel.

Fråga gärna om våra vinpaket:

Vi har alltid ett passande vinpaket till våra menyer.

Till efterrätten rekommenderar Källan:

Espresso- eller bryggkaffe

Avec- eller licquor från selektionen i baren

Varför inte en klassisk Kaffe Karlsson eller Irish Coffee?

Med reservation för ändringar.
Skräddarsydda menyer för grupper/tillställningar med minst 15 personer.